Kippensoep met prei & gort

Intro

Deze goedgevulde soep barst van de smaken en is het perfecte middel voor als je een beetje verkouden dreigt te worden. Twee keer opscheppen mag!

Ingrediënten

6 personen

• 1 el boter

• 1 el olijfolie

• 250 g plakjes ontbijtspek, grof gesneden

• 4 preien, in dikke ringen

• 1 ui, in dikke ringen

• 2 tenen knoflook, gepeld, geperst

• 200 g parelgort

• 2 grote wortel, in blokjes

• 250 g flespompoen, geschild, in blokjes

• 1 takje rozemarijn

• 1,5 l kippenbouillon

• 3 el fijngehakte bladpeterselie, voor erbij

Bereiding



1 Verhit de boter en olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de stukjes ontbijtspek in 3–4 minuten bruin, roer de prei, ui en knoflook erdoor en roerbak dit alles 2–3 minuten.

2 Voeg de gort, wortel, pompoen, rozemarijn en bouillon toe, plus zout en peper, en laat het geheel 45–50 minuten stoven, of tot de gort gaar is. Verwijder het takje rozemarijn en verdeel de soep over 6 kommen. Serveer met de fijngehakte peterselie erover.

Per portie 333 kcal, 13,6 g vet (4,8 g verzadigd), 16,4 g eiwit, 38,8 g koolhydraten, 7,6 g suikers