Duck sauce wordt natuurlijk helemaal niet gemaakt van eend, maar is gewoon heel lekker mét eend, en Aziatisch ook nog. Hoisin, knoflook en sesamolie, je enige zorg is dat de kip goed wordt gegaard.
1. Verwarm olie in een grote koekenpan en laat hier kort de knoflook in bakken.
2. Voeg hoisinsaus, sesamolie en kippenbouillon toe, meng goed en laat tegen de kook komen. Laat 1/3 van de hoeveelheid duck sauce indampen. Laat afkoelen.
3. Marineer de kippendijen een avond, nacht en morgen in de saus, laat uitlekken en gril om en om krokant. Begin te grillen op de velkant en laat doorgaren op de vleeskant. Leg ze eventueel aan de zijkant van de grill als het te hard gaat en gaar door tot een kerntemperatuur van 72 °C.
4. Lak tijdens het grillen regelmatig met en kwastje wat duck sauce over de kip.
Dit recept komt uit het boek ‘Simple smart BBQ’ van Julius Jaspers (Carrera Culinaire, € 29,99).
Voor 6 personen, voorbereiding 30 minuten, marineren 18 uur, afmaken 35 minuten:
Benodigdheden barbecue met een temperatuur van 180 °C | vuur, indirect
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.