Samtimbocca is de Italiaanse naam voor schnitzel met een vulling. In dit recept vullen we een kipfilet met ontbijtspek en verse salie.
1. Leg een lange dubbele strook plasticfolie op een snijplank. Leg de kipfilets erop met het vel omhoog. Maak het vel van elke filet deels los en schuif 3 salieblaadjes eronder. Keer de filet en leg 3 salieblaadjes op de andere kant. Leg daarop 4 halve plakjes spek.
2. Bedek de kip met een dubbele laag plasticfolie. Sla met een deegroller tot de kipfilets minder dan 1 cm dik zijn.
3. Verwijder de folie. Bestrooi de velkant van de kip met zout en de spekkant met peper. Rooster de filets 2 minuten op de velkant en dan 2 minuten op de spekkant, tot ze gaar zijn. Serveer direct met limoenschijfjes en tomaten of groenten naar keus.
Per serving: 363 kcals, 23.4g vet (7.3g verzadigd), 0.4g kh, 37.8g eiwit, 0g suiker
Voor 2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.