Kip saltimbocca salie en spek

Intro

Samtimbocca is de Italiaanse naam voor schnitzel met een vulling. In dit recept vullen we een kipfilet met ontbijtspek en verse salie.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

Bereiding

1. Leg een lange dubbele strook plasticfolie op een snijplank. Leg de kipfilets erop met het vel omhoog. Maak het vel van elke filet deels los en schuif 3 salieblaadjes eronder. Keer de filet en leg 3 salieblaadjes op de andere kant. Leg daarop 4 halve plakjes spek.

2. Bedek de kip met een dubbele laag plasticfolie. Sla met een deegroller tot de kipfilets minder dan 1 cm dik zijn.

3. Verwijder de folie. Bestrooi de velkant van de kip met zout en de spekkant met peper. Rooster de filets 2 minuten op de velkant en dan 2 minuten op de spekkant, tot ze gaar zijn. Serveer direct met limoenschijfjes en tomaten of groenten naar keus.

Per serving: 363 kcals, 23.4g vet (7.3g verzadigd), 0.4g kh, 37.8g eiwit, 0g suiker