Deze kipstukjes op een stokje zijn onweerstaanbaar lekker! Niet alleen vanwege de malse kip, maar ook zeker door de Appenzeller-kaas, salie en plakjes rauwe ham. Het maakt ze verrassend anders dan een simpel satéstokje met pindasaus, en het allerfijnst: ze zijn in een handomdraai klaar.
1. Smeer de kip in met 1 el olijfolie en zout. Rijg de 8 kiprepen op spiesjes. Gril 6 à 8 minuten op de grill van de barbecue.
2. Leg op elk kipreepje een plakje Appenzeller® en een blaadje salie. Wikkel ze in de rauwe ham. Breng op smaak met peper. Nu heb je 8 saltimbocca.
3. Bekleed de grill van de barbecue met aluminiumfolie. Leg de spiesjes op de grill. Bestrijk met de resterende olijfolie. Gaar de spiesjes verder gedurende 5 à 7 minuten onder gesloten deksel.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kaas uit Zwitserland (www.kaasuitzwitserland.be)
Voor 8 saltimbocca, voorbereiding: 20 min / kooktijd: 11 min: