Kip piri-piri

Kip piri-piri

Wordt kampioen met kip! Dit makkelijke recept van Jamie Oliver is er eentje die je in 30 minuten op tafel zet, wat hem perfect maakt voor een doordeweeks gerecht. Houd je van extra pittig? Spice de saus dan op met een derde rode peper. Maar pas wel op en proef regelmatig: voor je het weet sta je in vuur en vlam. 

Bereiding

 

1 Om te beginnen Zet alle ingrediënten en andere spullen klaar. Verhit de oven tot 200 ºC (gasovenstand 6).

2 Kip: Leg de kippendijen met het vel naar onderen op een plastic snijplank en maak een paar sneetjes in elk van de stukken vlees. Sprenkel er olijfolie over, strooi er zout en peper op en leg de dijen met het vel naar boven in de hete grillpan. Gril ze tot de onderkant mooi goudbruin is en keer ze dan om. Was je handen. 

3. Piri-pirisaus: Pel de rode ui en doe hem met de gepelde tenen knoflook, de pepertjes (zonder steeltjes), het paprikapoeder, de geraspte schil van de citroenen en het sap van 1 citroen in de blender. Doe er de wittewijnazijn, de worcestersaus, een flinke snuf zout en peper, het basilicum en een scheutje water bij, en hak het mengsel tot een gladde saus.

4 Kip: Snijd de paprika’s in reepjes en leg ze in de grillpan. Draai het vuur iets lager en houd de reepjes paprika continu in beweging.

5 Kip: Schenk de piri-pirisaus in een passende braadslede. Leg er de reepjes paprika op en schuif ze een beetje aan de kant. Leg er de stukken kip bij. Strooi er de takjes tijm over en zet de braadslede in het midden van de hete oven.

6 kip: Zet de kip in de oven, ongeveer 10 minuten of tot ze gaar zijn.



Dit recept komt uit het boek ‘Jamie in 30 minuten’ van Jamie Oliver (€ 29,99, VBK Media).


 

Voor 4 personen



Kip


4 grote kippendijen, met vel en bot

1 rode paprika

1 gele paprika

6 takjes verse tijm



Piri-pirisaus

1 rode ui

4 tenen knoflook

1-2 piri-piripepers

2 eetlepels zoet, gerookt

paprikapoeder

2 citroenen

4 eetlepels wittewijnazijn

2 eetlepels worcestersaus

een grote bos vers basilicum



Algemeen

olijfolie

extra vierge olijfolie

zeezout & zwarte peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine