De pruimen in deze simpele, maar superlekkere schotel zorgen voor een heerlijk kleverige, zoete saus. Met een ‘Dutch oven’ of een zware pan op het vuur wordt dit gerecht nog lekkerder dan uit de oven thuis.
1 Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en leg ze in een schaal. Plet de tenen knoflook en hak ze grof. Meng met de wijnazijn, olijfolie, pruimen, kappertjes en het vocht uit het potje, de laurierblaadjes, oregano en olijven. Schenk de marinade over de kip en schep om. Dek de schaal af en laat een nacht gekoeld marineren.
2 Doe de kipstukken in een zware pan met vuurvaste deksel en bak ze boven de hete kolen in 1 uur gaar. Schep de ingrediënten regelmatig om. Serveer met gekookte bulgur of knapperig brood.
Tip Je kunt deze schotel ook thuis in de oven maken. Verwarm hem dan voor op 180 °C en bak de kip afgedekt in 1 uur gaar.
6 personen
• 6 kippenbouten
• 12 tenen knoflook
• 60 ml wittewijnazijn
• 125 ml olijfolie
• 150 g pruimen zonder pit
• 100 g kappertjes met vocht
• 6 laurierblaadjes
• 4 el gedroogde oregano
• 100 g groene olijven zonder pit
• 4 el bruine suiker
• 125 ml witte wijn
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.