Kerstkransjes

Kerstkransjes

Voor in de kerstboom of gewoon om gelijk op te eten. Deze klassieke kerstkransjes met amandelschaafsels zijn altijd geliefd!

Bereiding



1. Doe de boter, basterdsuiker, citroenrasp en het zout in een kom en meng door elkaar. Meng de eidooier erdoor en voeg tot slot de bloem en baking soda toe. Kneed alles tot een deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

3. Kneed het deeg kort door en rol het op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4 millimeter. Steek met een kerstkransjesuitsteker (of twee ronde uitstekers, waarbij je een kleinere gebruikt om het midden uit te steken) kransjes uit het deeg. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen. Leg de kransjes op de bakplaat, bestrijk ze met ei en bestrooi ze met amandelschaafsel.

4. Bak de koekjes in 13-16 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

Tip: in plaats van amandelschaafsel kun je de kransjes ook bestrooien met grove suiker of fijne parelsuiker.

Dit recept komt uit het boek ‘De Koekjesbijbel’ van Rutger van den Broek (€29,99, Carrera).
 
 

Voor 60 – 80 koekjes:



Voor het deeg:

  • 200 gr boter, op kamer­temperatuur
  • 160 gr witte basterdsuiker
  • ½ citroen, rasp
  • ¼ tl zout
  • 1 eidooier, op kamer­temperatuur
  • 300 gr bloem
  • ½ tl baking soda


Verder nodig:

  • bloem, voor het werkblad
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 gram amandelschaafsel


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje