In dit Oosterse recept combineer je biefstuk met jonge, zoete bietjes. De chilipeper en knoflook geven het recept een pittig randje.
1. Vijzel de basilicum met de chilipeper, knoflook, zout, peper en olijfolie fijn. Roer de biefstuk erdoor en zet 30 minuten in de koelkast.
2. Laat houten prikkers weken in water en verwarm de oven voor op 200 °C.
3. Kook de bietjes 10 minuten. Laat uitlekken, besprenkel met olijfolie, strooi er zout en peper over en rooster ze in de oven in 20-30 minuten gaar.
4. Rijg de blokjes biefstuk en de bietjes aan de prikkers.
5. Gril ze circa 5 minuten en keer ze af en toe om, tot het vlees naar wens is.
6. Bestrooi de kebab met extra chilipeper en basilicum.
4 personen
• handvol basilicumblaadjes
• ½ rode chilipeper
• 2 tenen knoflook
• olijfolie
• 500 g biefstuk, in blokjes
• 300 g jonge bietjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.