Deze heerlijke kaasscones zijn een hartige variant op de oorspronkelijke zoete broodjes. Serveer de scones met kaas en augurkjes.
1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
2. Meng de bloem, het bakpoeder en wat zout. Wrijf de boter erdoor tot het op broodkruimels lijkt. Roer de kaas en de karnemelk erdoor.
3. Kneed er een glad deeg van. Sla plat tot een lap van 1 cm dik en steek er rondjes uit van 1 cm in doorsnee. Bestrijk met melk en bestrooi met extra kaas.
4. Bak de scones in 12–15 min goudbruin.
Voor 8 stuks
• 225 g bloem
• 1 tl bakpoeder
• 55 g boter, in blokjes
• 50 g pittige kaas, geraspt
• 200 ml karnemelk
• beetje melk
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.