Geniet van deze echt Hollandse sajoer lodeh met Indonesische roots, gemaakt van zomergroenten en zeekraal uit Zeeland. Maar ook andere seizoensgroente kunnen als vervanger optreden. Ready? Tijd om aan de slag te gaan!
4 personen
• 2 suikermaiskolven
• zwarte peper en zout
• ½ spitskool, in reepjes
• 8 kemirinoten
• neutrale olie om in te bakken
• 500 gram tahu, in plakjes
• 2 grote (banaan)sjalotten, gesnipperd
• 4 knoflooktenen, gekneusd en fijngesneden
• 3 cm laos, in plakjes
• 5 cm gember, geschild, in plakjes
• 2 stengels sereh, gekneusd en de onderkant eraf gesneden
• 4 rawits, in de lengte open gesneden tot het steeltje
• 200 gram santen, in stukjes
• 1,2 liter heet water
• 2 groentebouillonblokjes
• 8 djeroek poeroetblaadjes
• 4 daun salamblaadjes
• 4 kleine jonge aardappeltjes, geschild en in frieten
• ½ bosje peentjes, schoon gemaakt, geschild en in de lengte gehalveerd
• ½ stronk broccoli, in roosjes
• 4 gekookte eieren
• ca. 100 gram zeekraal
• ½ bosje bladselderij, gehakt
• sap van 2 limoenen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.