Japchae uit Zuid-Korea

Japchae uit Zuid-Korea

Bereiding

Deze zoetig-zoute roerbakschotel met zoete-aardappelnoedels is een traditioneel feestgerecht. Hoewel het gerecht vaak wordt gemaakt met biefstuk, gebruiken we tofu voor deze verrukkelijke vegaversie.

1 Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en voeg de noedels toe. Laat ze ongeveer 5 minuten – of tot ze gaar zijn – zachtjes koken. Laat de noedels dan uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water om ze te laten afkoelen. Snijd ze in stukken van 10–12 cm. Doe ze vervolgens in een kom, druppel er wat sesamolie over en schep ze om zodat ze ermee worden bedekt. Houd ze zolang apart.

2 Meng in een andere kom de sojasaus en suiker.

3 Verhit een scheutje slaolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schenk de geklopte eieren erin en houd de pan schuin; draai hem langzaam rond, zodat er een dunne omelet ontstaat. Neem de omelet zodra hij gaar is uit de pan en snijd hem in dunne reepjes.

4 Zet de pan weer op het fornuis en voeg nog een scheut olie toe. Bak de uienringen en plakjes wortel in 5–10 minuten zacht. Scheur de shiitakes in stukjes en voeg ze toe, samen met de knoflook en tofu. Bak ze 2–3 minuten mee, tot de shiitakes zacht zijn.

5 Roer de spinazie erdoor en neem de pan van het vuur. Voeg de noedels toe, plus het sojasausmengsel en de omeletreepjes. Schep alles door elkaar. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de lente-uitjes en het sesamzaad.

Tip Zoete-aardappelnoedels zijn cellofaannoedels die zijn gemaakt met het zetmeel van zoete aardappels. Ze zijn meestal wel te koop in toko’s.
Per portie 358 kcal, 15 g vet (2,4 g verzadigd), 16,5 g eiwit, 41 g koolhydraten, 22,5 g suikers
 

4–6 personen
• 250 g zoete-aardappelnoedels (zie tip)
• sesamolie
• 4 el zoutarme sojasaus
• 2 flinke el fijne kristalsuiker
• slaolie
• 2 eieren, geklopt
• 2 uien, in dunne ringen
• 2 middelgrote wortels, in plakjes
• 150 g shiitakes
• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 200 g gefrituurde tofu, in blokjes van 5 cm
• 200 g jonge spinazie
• 4 lente-uitjes, fijngesneden
• 1 el geroosterd sesamzaad


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!