“Toen ik in Altamura was, werkte ik bij een bakkersfamilie. Deze erwtensoep was een van de gerechten die klaargemaakt werden. Hij is heel gemakkelijk: slechts 4 ingrediënten en 15 minuten pruttelen. Ik heb deze soep alleen nog maar met gedopte erwten gemaakt, maar het kan ook met erwten uit de diepvries.”- Jamie Oliver
Giet een flinke scheut olijfolie in een pan, doe de uitjes erbij en laat die 10 minuten op laag vuur bakken. Doe de erwten en de kippenbouillon erbij, laat ze aan de kook komen en een minuut of 10 pruttelen. Breng een pan gezouten water aan de kook. Kook de stukjes spaghetti de helft van de tijd die op de verpakking staat aangegeven, giet ze af en doe ze bij de soep om verder gaar te koken. Het is handig om de takjes kruiden bij elkaar te binden voor je ze in de soep gooit, zodat je ze er voor het serveren makkelijk weer uit kunt vissen. Proef de soep als de stukjes pasta gaar zijn en breng hem op smaak met peper en zout. Verdeel de erwtensoep over de kommen, sprenkel er wat olijfolie over en strooi er peterselie op.
–
Dit recept komt uit ‘Jamie’s Italië’ van Jamie Oliver (€ 34,99, Kosmos Uitgevers).
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.