Deze Indische macaroni met sambalsaus is weer eens wat anders dan de standaard Hollandse macaroni met ham en tomatensaus. Ingewikkeld? Nee hoor, eigenlijk zoals het altijd is met recepten: gewoon rustig de stappen volgen en dat komt het allemaal goed. Geniet van deze heerlijke macaroni-ovenschotel met een knapperig korstje!
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Kook de macaroni gaar en schenk af.
3. Klop de eieren los met melk, nootmuskaat, zout en peper. Roer de macaroni, hamreepjes, spekreepjes, geraspte kaas en gesmolten boter erdoor.
4. Vet een grote ovenschaal van 1,5 liter inhoud in met de boter. Schep de macaroni in de ovenschaal, bestrooi met het paneermeel en bak in 45 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of het eimengsel gestold is. Lekker met sambalsaus.
Voor 4-6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 45 minuten in de oven
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.