Dit Indiase brood wordt traditioneel in een tandoor, oftewel kleioven, gebakken. Deze is erg heet en daardoor krijgt het brood zo’n luchtige structuur. Nu is dit heel moeilijk na te bootsen, dus bak ik ze eigenlijk altijd in de koekenpan. Naan wordt in de Indiase keuken gebruikt als bestek: het heeft de functie van een lepel.
1. Meng het lauwwarme water met de gist. Meng alle droge ingrediënten. Voeg de yoghurt en het gistmengsel bij de droge ingrediënten. Kneed circa 8 minuten in de keukenmachine tot een glad deeg. Laat afgedekt met een vochtige doek 1 uur rijzen.
2. Verdeel het deeg in 4 stukken en duw in de olie plat. Bak de naan in een koekenpan met een beetje olie circa 3 tot 4 minuten per kant. Leg ze na het bakken onder een keukenhanddoek zodat ze lekker zacht blijven.
Tandoor: Een tandoor is een cilindervormige, aardewerken ton. Onderin wordt een vuurtje gestookt om de tandoor op te warmen. Naan wordt gebakken door het deeg aan de binnenkant van de tandoor tegen de zijkant te drukken. Vlees en groente worden meestal aan een spies geregen en binnenin de tandoor gegaard.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.