Deze zalm van de BBQ is er eentje om indruk te maken op je gasten! Moeilijk? Nee, helemaal niet. Met een portie geduld en een bergje liefde tover jij het lekkerste van het lekkerste op tafel. Tip: vraag je visboer om de zalm schoon te maken, dan wordt het echt een makkie!
1. Leg de zalm in een platte diepe bak. Meng het zeezout met de basterd- en vanillesuiker en verdeel regelmatig over de zalm. Snijd de rode biet fijn, rasp de limoenschil erdoor en leg deze voorzichtig over de zoutlaag heen. Laat het geheel 12 uur intrekken in de koelkast.
2. Was na 12 uur het zout en het bietenmengsel van de zalm en droog de zalm tussen nog eens 12 uur tussen twee (thee)doeken.
3. Na 12 uur kan je zalm roken: vul de houtmotroker gelijkmatig met 200 gr. houtmot (bijv. eikenhoutmot) en laat de zalm tussen de 12 en 16 uur roken. Let op: de buitentemperatuur mag niet warmer zijn dan 28 graden.
4. Serveer met limoenmayonaise, frisse salade en toast!
Dit recept is afkomstig van Intratuin. Zie voor meer informatie www.intratuin.nl.
Gebruik voor een goed resultaat een BBQ van The Bastard.
Benodigdheden:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.