Lekker, eenvoudig en gezond, dat is deze kip met gedroogde abrikozen, knoflook en tomaat. Kies voor kwalitatief kippenvlees, dat maakt echt verschil. Plofkippen zijn goedkoper, maar ze zijn taai, hebben geen smaak en zijn minder voedzaam. Als je maar weinig ingrediënten gebruikt, is het van nog groter belang dat die van goede kwaliteit zijn. Geniet ervan!
1. Smelt flink wat boter in een pan en bak daarin de kipfilets lichtbruin. Let op dat de boter niet verbrandt! Kruid met peper en zout.
2. Maak de knoflookteentjes vrij, pel ze en halveer ze als ze heel groot zijn. Snijd de gedroogde abrikozen in stukken. Voeg de knoflook en de abrikozen toe aan de kip, giet er de witte wijn bij en zet het deksel op de pan.
3. Snijd intussen de tomaten in grote stukken, gooi het witte harde gedeelte weg en voeg de tomaten toe in de pan.
4. Laat het geheel een 10-tal minuten garen tot je een droge, rijke saus krijgt. Roer regelmatig. Schik de kip in het midden van het bord en giet de saus er rond.
Bereiding: 6 minuten
Gaartijd: 22 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.