IJssandwich

IJssandwich

Speculaasjes zijn toch wel echt de koekjes van dit seizoen. Deze ijssandwiches zijn het ultieme comfortfood door het knapperige en romige effect. Serveer het basisrecept (tot en met het pureren) ook eens als milkshake of als smoothie bij het ontbijt.

Bereiding



1. Meng in een keukenmachine of blender de in plakjes bevroren banaan samen met de amandelmelk, het vanillearoma en de kaneel tot een egale massa. Schraap tussendoor wat tegen de zijkanten van de kom zit met een spatel naar beneden. Zorg dat alles goed gemengd is. Proef en voeg naar smaak extra vanillearoma en/of kaneel toe. Je kan dit romige ijs nu al eten, maar als je de sandwiches wilt maken, moet het ijs eerst wat steviger worden. Schep daarom het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en zet het ijs minimaal 3 uur in de diepvries, zodat je ijs stevig wordt en makkelijk in plakken
te snijden is.

2. Snijd het ijs in tien plakken. Leg een plak ijs tussen twee speculaasjes en bind er met een feestelijk touwtje een strik omheen. Strooi er eventueel wat amandelschaafsel overheen.

3. Serveer meteen of bewaar zonder de speculaasjes in de diepvries.
 

Voor 10 stuks

  • 4 bananen, in plakjes, overnight in de diepvries
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 tl vanillearoma
  • 1 tl kaneel
  • 20 speculaasjes
  • amandelschaafsel, goudbruin gebakken (optioneel)


Ook nodig

  • keukenmachine of blender
  • bakpapier
  • 10 feestelijke touwtjes




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief