Speculaasjes zijn toch wel echt de koekjes van dit seizoen. Deze ijssandwiches zijn het ultieme comfortfood door het knapperige en romige effect. Serveer het basisrecept (tot en met het pureren) ook eens als milkshake of als smoothie bij het ontbijt.
1. Meng in een keukenmachine of blender de in plakjes bevroren banaan samen met de amandelmelk, het vanillearoma en de kaneel tot een egale massa. Schraap tussendoor wat tegen de zijkanten van de kom zit met een spatel naar beneden. Zorg dat alles goed gemengd is. Proef en voeg naar smaak extra vanillearoma en/of kaneel toe. Je kan dit romige ijs nu al eten, maar als je de sandwiches wilt maken, moet het ijs eerst wat steviger worden. Schep daarom het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en zet het ijs minimaal 3 uur in de diepvries, zodat je ijs stevig wordt en makkelijk in plakken
te snijden is.
2. Snijd het ijs in tien plakken. Leg een plak ijs tussen twee speculaasjes en bind er met een feestelijk touwtje een strik omheen. Strooi er eventueel wat amandelschaafsel overheen.
3. Serveer meteen of bewaar zonder de speculaasjes in de diepvries.
Voor 10 stuks
Ook nodig
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.