Drie soorten hummus

Bereiden

Deze drie hummus manier om zelf te maken komen uit het boek 'Hummus' van uitgeverij Becht en zijn alle drie heerlijk om zelf te maken.

Groene hummus: 
Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, moet je deze een nacht met de baking soda laten weken. Giet ze af, breng water aan de kook en laat ze 1 uur op hoog vuur koken. Voeg de aardappel toe en laat nog 10 minuten koken; giet af. Doe de kikkererwten, de aardappel, de spinazie, de rode ui, de gemalen korianderzaden, de citroenrasp en de helft van het citroensap in de kom van een keukenmachine. Voeg 1 theelepel zout en de beide oliesoorten toe en laat de machine draaien. Giet er citroensap bij om de hummus smeuïger te maken; breng zo nodig op smaak. Bestrooi met het gesnipperde lente-uitje.

Guacamole:
Prak het vruchtvlees van de avocado’s in een kom tot een puree. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Serveer direct.

Hummus met pindakaas:
Laat de kikkererwten uitlekken, maar vang het vocht op. Spoel de erwten af. Doe ze in de kom van een keukenmachine, samen met de knoflook, de pindakaas, het citroensap en het komijnpoeder. Laat de machine draaien totdat je een glad mengsel hebt gekregen. Voeg als de substantie te dik is een beetje van het kikkererwtenvocht toe voor wat smeuïgheid. Breng op
smaak met zout en peper, en eventueel nog wat meer citroensap. Schep alles in een kom en druppel er wat olijfolie over. Serveer de hummus met de groenten van jouw keuze, om daarmee te kunnen dippen.

Deze recepten komen uit het boek 'Hummus' (€12,99, Uitgeverij Becht). 
 



Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl