Drie soorten hummus

Intro

Deze drie hummus manier om zelf te maken komen uit het boek 'Hummus' van uitgeverij Becht en zijn alle drie heerlijk om zelf te maken.

Ingrediënten

Groene hummus:
Voor: ongeveer 800 g – Bereidingstijd: 25 minuten
of 1 uur en 25 minuten, plus 1 nacht weken (bij gebruik gedroogde kikkererwten)

Guacamole:
Voor: ongeveer 400 g – Bereidingstijd: 10 minuten

Hummus met pindakaas:
Voor: ongeveer 350 g – Bereidingstijd: 5 minuten

Bereiding

Groene hummus: 
Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, moet je deze een nacht met de baking soda laten weken. Giet ze af, breng water aan de kook en laat ze 1 uur op hoog vuur koken. Voeg de aardappel toe en laat nog 10 minuten koken; giet af. Doe de kikkererwten, de aardappel, de spinazie, de rode ui, de gemalen korianderzaden, de citroenrasp en de helft van het citroensap in de kom van een keukenmachine. Voeg 1 theelepel zout en de beide oliesoorten toe en laat de machine draaien. Giet er citroensap bij om de hummus smeuïger te maken; breng zo nodig op smaak. Bestrooi met het gesnipperde lente-uitje.

Guacamole:
Prak het vruchtvlees van de avocado’s in een kom tot een puree. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Serveer direct.

Hummus met pindakaas:
Laat de kikkererwten uitlekken, maar vang het vocht op. Spoel de erwten af. Doe ze in de kom van een keukenmachine, samen met de knoflook, de pindakaas, het citroensap en het komijnpoeder. Laat de machine draaien totdat je een glad mengsel hebt gekregen. Voeg als de substantie te dik is een beetje van het kikkererwtenvocht toe voor wat smeuïgheid. Breng op smaak met zout en peper, en eventueel nog wat meer citroensap. Schep alles in een kom en druppel er wat olijfolie over. Serveer de hummus met de groenten van jouw keuze, om daarmee te kunnen dippen.

Deze recepten komen uit het boek ‘Hummus’ (€12,99, Becht).