Deze honeyroasted kip-tip kregen we van Julius Jaspers: ‘Ik maakte deze kip al in de Utrechtsestraat, maar dan als honeyroasted chickenwings. Vleugels dus, niet aan te slepen.’ We moeten toegeven: heb je deze kip eenmaal geproefd dan ben je verkocht en blijf je eten tot je buikje zo vol staat, dat je wel een plofkip lijkt. Je bent gewaarschuwd!
1. Meng de ketchup met honing, bruine suiker en sriracha tot een glaze en smeer hier de kippen mee in. Zorg dat je de helft overhoudt.
2. Gril de kippen langzaam gaar – doe je dit te snel, dan verbrandt je glaze.
3. Smeer regelmatig met een kwastje wat glaze over de kippen. Haal ze van de barbecue als de kern bij de poten 72 °C aangeeft*. Breng op smaak met zout en peper.
* De handige grillmaster heeft dan de borsten al van het karkas gesneden en houdt die ergens warm (in de oven op 45 °C).
Voor 6 personen. Voorbereiding: 20 minutenx Bereiding: 60 minuten. Temperatuur: 180 °Cx Hitte: indirect
Benodigdheden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.