Hollandse salade met dille-pita

Hollandse salade met dille-pita

Verser en lokaler dan dit wordt het niet. Varieer met het groen en ga bijvoorbeeld voor raapsteeltjes of postelein in plaats van spinazie. De meikaas zorgt voor romigheid. Het is de eerste kaas na de winter, als de koeien net in de wei lopen en vers voorjaarsgras eten.

Bereiding



1. Meng de dille met de helft van de olie. Snijd de pitabroodjes in 2 ronde cirkels en rooster ze bruin en knapperig. Bestrijk met de dille-olie. 

2. Was de sla en spinazieblaadjes en dep ze droog. Meng met de bosuitjes. Snijd de blaadjes van de radijsjes en was ze goed. Dep droog en meng door de salade. Halveer de radijsjes en schep erdoor. 

3. Scheur de kaas in stukjes en halveer de eitjes.  Schep met de rest van de ingrediënten door de salade.

4. Klop de azijn met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de salade. Serveer met de geroosterde pitabroodjes.
 

Voor 6 personen.

  • 1 bosje verse dille, fijngehakt


  • 6 el olijfolie


  • 3 pitabroodjes, licht geroosterd


  • 1 kleine krop Hollandse sla


  • 1 handje jonge spinazieblaadjes


  • 3 bosuitjes, in lange dunne repen


  • 1 bosje radijsjes


  • 100 g meikaas of graskaas


  • 6 kwarteleitjes, gekookt en gepeld


  • 1 bakje tuinkers, geknipt


  • 1 handjevol eetbare bloemen


  • 3 el wittewijnazijn







  •  

  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief