Bier en spijs gaan geweldig samen! Natuurlijk gaat het combineren wel eens mis, sommige combinaties werken simpelweg niet. ‘Dan zijn de smaken te contrasterend en wordt het onaangenaam. Zoals zalm met Palm. Wat je dan krijgt is een ijzersmaak die echt niet fijn is. Kaas en bier zijn daarentegen bijna altijd een voltreffer.’ Serveer twee verschillende bieren bij dit kaasplateau om te mixen en te matchen. Lekker zijn Brand Zwaar Blond en Breugem Saense Stout.
1. Verhit de olie in een steelpan en bak hierin de ui en gember 3 minuten op matig vuur. Voeg de peren, azijn, suiker, rozijnen, zout en specerijen toe en verhit alles nog 5 minuten. Schep regelmatig om. Doe in een kom en laat afkoelen. Serveer bij het kaasplateau.
Credits Recepten Eke Mariën Fotografie Jeroen Niezen
Voor 6-8 personen
Kaasplateau
Peren gemberchutney
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.