Hollands kaas plateau met peer-gemberchutney

Intro

Bier en spijs gaan geweldig samen! Natuurlijk gaat het combineren wel eens mis, sommige combinaties werken simpelweg niet. ‘Dan zijn de smaken te contrasterend en wordt het onaangenaam. Zoals zalm met Palm. Wat je dan krijgt is een ijzersmaak die echt niet fijn is. Kaas en bier zijn daarentegen bijna altijd een voltreffer.’ Serveer twee verschillende bieren bij dit kaasplateau om te mixen en te matchen. Lekker zijn Brand Zwaar Blond en Breugem Saense Stout.

Ingrediënten

Voor 6-8 personen

Kaasplateau 

Peren gemberchutney 

Bereiding

1. Verhit de olie in een steelpan en bak hierin de ui en gember 3 minuten op matig vuur. Voeg de peren, azijn, suiker, rozijnen, zout en specerijen toe en verhit alles nog 5 minuten. Schep regelmatig om. Doe in een kom en laat afkoelen. Serveer bij het kaasplateau.

Credits Recepten Eke Mariën Fotografie Jeroen Niezen