Hibiscus-limoen granita

Hibiscus-limoen granita

Stel je voor: zonnetje op je bol, boek erbij en een glas ijskoude granita in je andere hand. Wij zeggen doen! Zoek een vrij uurtje en ga er lekker voor zitten. Extra lekker: maak doordeweeks een uur (of twee…) vrij en je waant je in je drukke werkweek op een soort mini-vakantie. 

Bereiding

1. Voor de suikersiroop: Verwarm al roerend de suiker en het water. Laat afkoelen.

2. Laat de hibiscus in het kokende water trekken, 30 minuten of tot het water afgekoeld is tot kamertemperatuur.

3. Zeef en roer met het limoensap, het kokoswater, de siroop en het ijs. Mix in de blender om granita te krijgen. Schenk in een groot glas, met een dik rietje, en garneer met een schijfje limoen en hibiscusbloemen.  
 

Voorbereiding 30 minuten trekken, bereiding 5 minuten.

  • 60 ml kokoswater
  • 60 ml limoensap
  • 60 ml kokend water
  • 30 ml suikersiroop
  • 2 g hibiscusbloemen, plus hibiscusbloemen en schijfjes limoen voor de garnering
  • 60 g ijs

*suikersiroop (voor 150 ml)

  • 120 g suiker
  • 120 ml water

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief