Fereni

Fereni

Heb je weleens van fereni gehoord? Een heerlijk toetje uit de omgeving van India. Dit zoete gerecht is een soort natte pudding die wordt gemaakt van rijst, melk en suiker. In dit recept voegen we ook saffraan en amandel toe, plus kaneel en andere lekkermakers. Wil je geen rijst gebruiken? Kies dan voor bulgur, gierst of bijvoorbeeld vermicelli – ook erg lekker in dit fereni-recept.

Bereiding

1. Los het zetmeel op in een pan met 400 ml water, meng de melk erdoor. Als alles goed is opgelost zet je de pan op het vuur en breng je alles al roerend langzaam aan de kook.

2. Voeg de suiker toe en blijf roeren tot deze helemaal is opge- lost. De pudding wordt langzaam dikker, dit duurt wel eventjes.

3. Voeg een grote eetlepel boter of margarine toe en los deze al roerend op. Voeg 3 eetlepels rozenwater toe.

4. Week ondertussen de saffraan in een kopje met een beetje water (als je ook de zereshk polo maakt dan kun je een thee- kopje water met saffraan oplossen en voor beide gerechten gebruiken).

5. Meng de saffraan en de helft van de amandelstukjes door de inhoud van de pan. Nu wordt de pudding mooi geel. Haal de pan van het vuur. Giet de inhoud in een schaal of in verschil- lende kleine schaaltjes. Versier de bovenkant van de pudding met kaneelpoeder, amandel en/of bloemetjes. Zet hem in de koelkast of eet hem meteen warm, allebei super lekker. Sobh be geyr! Goedemorgen!

  • 80 g rijstbloem of Iraans zetmeel
  • 400 ml water
  • 400 ml melk
  • 3 el rozenwater
  • 150 g suiker
  • 25 g boter of margarine
  • 3 tl saffraanpoeder of -draadjes de laatste zijn duurder
  • 25 g amandelstukjes (kleine reepjes)

voor de versiering:

  • kaneelpoeder
  • amandelstukjes
  • bloemetjes

Dit heb je verder nodig

  • pan
  • pollepel
  • kopje
  • schaal

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek