1 Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een bakblik met bakpapier.
2 Klop de boter en suiker romig en klop dan de eidooiers erdoor. Meng de vanille- en hazelnotenpasta erdoor, gevolgd door de bloem, gemalen hazelnoten, het bakpoeder en de melk.
3 Sla in een andere kom de eiwitten stijf en voeg het eiwitschuim toe aan het beslag –door om te scheppen. Schep het beslag in het bakblik en bak de cake 45 min.
4 Laat de cake afkoelen op een rooster en bestrijk hem met de Nutella. Strooi de gehakte hazelnoten erover.
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten
8 personen
• 200 g boter, op kamertemperatuur
• 150 g fijne kristalsuiker
• 3 eieren, gesplitst
• 1½ tl vanillepasta
• 100 g hazelnotenpasta
• 150 g bloem
• 150 g gemalen hazelnoten
• ½ tl bakpoeder
• 5 el melk
• 250 g Nutella
• handvol gehakte hazelnoten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.