Hazelnoot-Nutellacake

Ingrediënten

8 personen

• 200 g boter, op kamertemperatuur

• 150 g fijne kristalsuiker

• 3 eieren, gesplitst

• 1½ tl vanillepasta

• 100 g hazelnotenpasta

• 150 g bloem

• 150 g gemalen hazelnoten

• ½ tl bakpoeder

• 5 el melk

• 250 g Nutella

• handvol gehakte hazelnoten

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een bakblik met bakpapier.

2 Klop de boter en suiker romig en klop dan de eidooiers erdoor. Meng de vanille- en hazelnotenpasta erdoor, gevolgd door de bloem, gemalen hazelnoten, het bakpoeder en de melk.

3 Sla in een andere kom de eiwitten stijf en voeg het eiwitschuim toe aan het beslag –door om te scheppen. Schep het beslag in het bakblik en bak de cake 45 min.

4 Laat de cake afkoelen op een rooster en bestrijk hem met de Nutella. Strooi de gehakte hazelnoten erover.

Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten