Hartige pannenkoeken

Hartige pannenkoeken

Dat pannenkoeken niet alleen zoet hoeven én kunnen zijn bewijzen deze hartige pannenkoeken. Niet moeilijker of makkelijker dan zijn zoete broertje, wel ontzettend lekker én de variaties zijn leuk om te maken. Zorg ervoor dat je de pannenkoeken niet te dik maakt, dat is niet zo smakelijk en het duurt langer voor ze gaar zijn. En wie wil er met een knorrende maag nu wachten op zijn hartige pannenkoek?

Bereiding

1. Doe de bloem in een kom en voeg hier een snufje zout en het knoflookpoeder aan toe. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en kluts de eieren hierin. Voeg ongeveer ¼ van de melk toe en mix met een garde of mixer tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe en mix tot een egaal beslag. Hak de spinazie fijn, snipper de rode ui en voeg toe aan het beslag.

2. Verhit een beetje boter in een kleine koekenpan. Schep met een soeplepel beslag in de pan en laat dit over de bodem uitvloeien. Maak de pannenkoeken niet te dik, maximaal 0,5 cm. Draai de pannenkoek om als de bovenzijde droog is en de onderkant een mooie kleur heeft. Gebruik een spatel of de deksel van een pan om de pannenkoek om te draaien. Bak de andere kant goudbruin. Garneer de pannenkoek met wat geraspte kaas.

SERVEERTIP! Lekker bij Veldbonen op zuur.

WIST JE dat het beslag van deze pannenkoekjes gebonden wordt door de eidooiers? Dat komt door de lecithine in de dooier, dat water en vet aantrekt en daardoor een uitstekende emulgator is!

Dit recept komt uit Sharon gaat Lokaal – Uitgeverij Terra

Voor 12 stuks

  • 250 g bloem
  • 1 el knoflookpoeder
  • 3 eieren
  • 375 ml melk
  • 150 g verse spinazie
  • 1 rode ui
  • klontje roomboter
  • 200 g geraspte kaas
  • zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine