Haring is een van de gezondste vissen. In Nederland zijn we dol op de Hollandse Nieuwe, zoals de maatjesharing ook wel wordt genoemd. Hij bevat veel goede vetten en omega 3 vetzuren en wordt op verschillende manieren gegeten: rauw (met zuur en uitjes), gepocheerd, gerookt of ingelegd.
1 Pocheer de haringen een paar minuten in een pan met net genoeg water om ze te bedekken.
2 Neem ze uit het water, hak het haringvlees in een blender en mix de roomkaas, de mierikswortelroom en het citroensap erdoor.
3 Roer de bieslook erdoor, voeg zout en peper toe en serveer met toastjes of crackers.
4 personen
• 2 gerookte haringen
• 100 g roomkaas
• 1 el mierikswortelroom
• sap van ½ citroen
• 1 el bieslook, geknipt
• crackers, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.