Haringpaté met mierikswortel

Haringpaté met mierikswortel

Haring is een van de gezondste vissen. In Nederland zijn we dol op de Hollandse Nieuwe, zoals de maatjesharing ook wel wordt genoemd. Hij bevat veel goede vetten en omega 3 vetzuren en wordt op verschillende manieren gegeten: rauw (met zuur en uitjes), gepocheerd, gerookt of ingelegd. 

Bereiding



1 Pocheer de haringen een paar minuten in een pan met net genoeg water om ze te bedekken.

2 Neem ze uit het water, hak het haringvlees in een blender en mix de roomkaas, de mierikswortelroom en het citroensap erdoor.

3 Roer de bieslook erdoor, voeg zout en peper toe en serveer met toastjes of crackers.

4 personen

• 2 gerookte haringen 

• 100 g roomkaas

• 1 el mierikswortelroom

• sap van ½ citroen

• 1 el bieslook, geknipt

• crackers, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!