Citroen door de pasta is altijd een goed idee. Deze frisse variant met asperges en doperwten is zomers, licht pittig en zo-zó lekker. Daarnaast is-ie ook best wel makkelijk om te maken, dus we zouden zeggen: hop-chop, lekker beginnen met koken.
Tip: Vraag je je af waarom je pastagerechten thuis nooit zo lekker zijn als in Italiaanse restaurants? Dikke kans dat je niet genoeg zout toevoegt aan je pastawater. Het water moet zo zout als de zee zijn, dus wees niet gierig.
• 400 g pasta (mijn advies: pipe rigate)
• 4 tenen knoflook
• scheut olijfolie
• 3 citroenen
• 1 tl chilivlokken (als je van mild-pittig houdt; of meer of minder naar smaak)
• 350 g groene asperges
• 400 g diepvriesdoperwten (hoeven niet te ontdooien)
• 75 g Parmezaanse kaas
• 4 eidooiers
• 250 ml kookroom
• zwarte peper
VOOR DE GARNERING
• geroosterde pijnboompitten
• rucola
• extra parmezaan
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.