Groente met hamburgers

Groente met hamburgers

Bereiding

Dit recept biedt redelijk veel vrijheid, maar de burgers mogen niet uit elkaar vallen: je hebt genoeg groenten nodig om de ham bijeen te houden, maar te veel groente geeft een brijachtig resultaat. Zorg daarom voor de juiste balans.

1 Schep de rode-uienringen in een kommetje om met de azijn.

2 Prak alle groenten fijn met een pureestamper en voeg dan de hamplus flink wat zout en peper toe. Meng alles goed en vorm er 4 burgers van. Laat ze opstijven in de koelkast.

3 Verhit de boter en olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers in 3–5 minuten per kant lekker knapperig en goudbruin.

4 Snijd de broodjes horizontaal doormidden en beleg ze met de burgers, uiringen, sla en eventueel wat ketchup.

Meer hamburgerrecepten? Kijk hier

Per portie 558 kcal, 20,2 g vet (6,4 g verzadigd), 28,2 g eiwit, 59,5 g koolhydraten, 18,6 g suikers

4 personen

• 1 rode ui, in ringen

• 2 tl appelazijn

• ca. 600 g overgebleven gebakken groenten, zoals aardappels, knolselderij, pastinaken, wortels en spruitjes

• 280 g gebraden ham, in stukjes

• 2 el boter

• 1 el olijfolie

• 4 hamburgerbroodjes

• handvol slabladeren, bijv. little gem of frisee

• ketchup, voor erbij (optioneel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!