Dit recept biedt redelijk veel vrijheid, maar de burgers mogen niet uit elkaar vallen: je hebt genoeg groenten nodig om de ham bijeen te houden, maar te veel groente geeft een brijachtig resultaat. Zorg daarom voor de juiste balans.
1 Schep de rode-uienringen in een kommetje om met de azijn.
2 Prak alle groenten fijn met een pureestamper en voeg dan de hamplus flink wat zout en peper toe. Meng alles goed en vorm er 4 burgers van. Laat ze opstijven in de koelkast.
3 Verhit de boter en olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers in 3–5 minuten per kant lekker knapperig en goudbruin.
4 Snijd de broodjes horizontaal doormidden en beleg ze met de burgers, uiringen, sla en eventueel wat ketchup.
Meer hamburgerrecepten? Kijk hier
Per portie 558 kcal, 20,2 g vet (6,4 g verzadigd), 28,2 g eiwit, 59,5 g koolhydraten, 18,6 g suikers
4 personen
• 1 rode ui, in ringen
• 2 tl appelazijn
• ca. 600 g overgebleven gebakken groenten, zoals aardappels, knolselderij, pastinaken, wortels en spruitjes
• 280 g gebraden ham, in stukjes
• 2 el boter
• 1 el olijfolie
• 4 hamburgerbroodjes
• handvol slabladeren, bijv. little gem of frisee
• ketchup, voor erbij (optioneel)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.