Deze frisse lamsburger zijn nét even anders en zullen bij iedereen in de smaak vallen. Serveer met de frisse Griekse salsa.
1. Voor de salsa: meng de komkommer, tomaat, ui en azijn plus zout en peper.
2. Kruid het gehakt met zout en peper, vorm er 4 schijven van, dek af met vershoudfolieen laat ze in 20 minuten stevig worden in de koelkast.
3. Zet een grillpan op hoog vuur en gril de schijven 4–5 minuten per kant. Rooster de laatste 2 minuten de plakjes halloumi en de broodjes (met de gesneden kant naar beneden) mee.
4. Stel je burgers samen: begin met een beetje yoghurt, dan wat slablaadjes, de lamsschijf, plakjes halloumi en wat salsa. Leg de bovenkant van het broodje erop, steek er een prikker door en geef de pepers en olijven erbij.
VOOR 4 STUKS
• 500 g lamsgehakt
• 100 g halloumi, in plakjes
• 4 hamburgerbroodjes
• 2 el Griekse yoghurt
• blaadjes van 2 kleine kropjes bindsla (little gem)
• groene olijven, voor erbij
Voor de salsa
• ½ komkommer, fijngesneden
• 2 tomaten, fijngesneden
• 1 rode ui, fijn gesnipperd
• 1 el rodewijnazijn
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.