Griekse gevulde aubergine met orzo

Griekse gevulde aubergine met orzo

Gevulde aubergine op Griekse wijze mét orzo. Kan het beter? Geloven we bijna niet! Een heerlijk gerecht voor doordeweeks waarbij je in een handomdraai zit te genieten. Aubergine kennen we, maar wat is orzo eigenlijk? We praten er bijna overheen… Het is een pastasoort, ongeveer zo groot als rijst en lijkt er stiekem ook een beetje op. Je kunt orzo verkrijgen in alle grotere supermarkten en als je de aanwijzingen op de verpakking volgt, is hij zo je beste vriend. Zeker in combinatie met deze gevulde aubergine!

Bereiding

1. Verwarm de oven tot 180 graden. Snijd de aubergines in de helft en maak geruite inkepingen in het vruchtvlees (ongeveer 2 cm diep). Besprenkel de aubergines met een beetje olijfolie en zout. Plaats ze in de oven gedurende ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn. Breng water aan de kook en kook de orzo volgend de verpakking.

2. Snijd ondertussen de ui fijn en bak die in een grote pan met wat olijfolie. Voeg het kippengehakt toe wanneer de ui glazig is. Wanneer het kippengehakt goed gebakken is, is het tijd om de passata toe te voegen. Laat alles gedurende 2 minuten inkoken en voeg daarna oregano, peper, zout en kokosbloesemsuiker toe. Vergeet ook het bouillonblokje niet. Voeg vervolgens de orzo toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Kruid eventueel af met nog wat zout.

3. Zet de pan opzij en haal de aubergines uit de oven, maar zet de oven nog niet uit. Nu is het tijd om de aubergines voorzichtig uit te hollen met een lepel. Schep de auberginevulling in een kom en hol elke aubergine uit tot op 2 cm van de buitenkant. Meng daarna de auberginevulling door het gehakt-orzo mengsel. Vervolgens vul je de aubergine met je lekkere aubergine-orzo mengsel. Werk af met wat feta of geitenkaas, maar zet ook nog wat kaas opzij. Laat de gevulde aubergines gedurende 5 à 10 minuten bakken in de oven. Haal ze er daarna uit en werk ze af met nog wat koude feta of geitenkaas. De combinatie van koude en warme kaas geeft een extra touch aan het gerecht!

Voor 2 personen

Bereiding: 45 minuten

  • 2 aubergines
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper
  • 125 g orzo
  • 1 ui
  • 250 à 300 g kippengehakt
  • 350 g passata
  • 1 el oregano
  • ½ tl kokosbloesemsuiker
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Half pakje feta of geitenkaas (kies maar!)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Iedere week gratis recepten?