Hidde de Brabander: ‘Dat cacao en chocolade een prominente plek in mijn hart hebben, wist je natuurlijk allang. Het is dan ook niet zo gek dat ik ook in dit boek het ultieme uit deze ingrediënten wilde halen. Door zoveel mogelijk elementen van dit ijs van de cacaovrucht terug te laten komen, hoop ik in ieder geval een juist offer te brengen.’
1. Verwarm het water tot 50 °C. Haal de pan van het vuur, voeg de cacaonibs toe en laat ca. 1 uur infuseren.
2. Zeef het water, roer de cacaojuice en glucosestroop erdoor en verwarm opnieuw tot 50 °C. Meng de kristalsuiker met het bindmiddel.
3. Haal de pan van het vuur en voeg het suikermengsel en de pure chocolade aan het watermengsel toe. Maal met een staafmixer glad. Koel de ijsmix snel terug tot 4 °C en laat minstens 3 uur koel rijpen.
4. Draai de ijsmix tot ijs en bestrooi met de cacaonibs.
Credits fotografie: Remco Kraaijeveld
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.