Gingerbeer chickenwings

Gingerbeer chickenwings

Nope, geen ginger ale maar ginger beer! Dit bijzondere drankje bevat net als zijn frisdrankbroertje meestal geen alcohol maar des te meer spice en punch. Hoofdingrediënten zijn gember en rietsuiker, twee gewassen die overal groeien in queensland en daar door Bundaberg brewery tot een populair drankje worden verwerkt. Het karakteristieke flesje met rip cap deed het prima tijdens onze Aussie road trip, maar is bij ons ook goed verkrijgbaar en vormt een mooie basis voor een chicken wing glaze met een verrassend goede smaak. Na het maken van de gerechtfoto verdwenen de wings sneller dan je een kip ooit hebt zien rennen – maken dus!

Bereiding

1. Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C is bereikt.

2. Meng voor de Smokey’s Simple Rub alle ingrediënten en kruid hiermee de chicken wings gelijkmatig aan alle kanten. Leg de wings op het rooster en gaar ze 20-30 minuten, tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 72 °C.

3. Maak ondertussen de Ginger Beer Glaze door het gemberbier in een pan in te koken tot circa ¼ van het originele volume. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed tot alles is opgelost en je een gladde gebonden saus hebt.

4. Bestrijk hiermee de gegaarde wings enkele keren rondom en laat ze met gesloten deksel nog 5 minuten verder garen, tot de saus op de wings is ingedikt en de wings een kerntemperatuur hebben bereikt van 75 °C. Serveer de chicken wings in een schaal en garneer met de lente-ui.

Voor 6 personen, voorbereiding 20 minuten, bereiding 30 minuten.

Benodigdheden:

  • BBQ met deksel voor indirect grillen
  • kernthermometer
  • kwastje

Smokey’s simple rub:

  • 2 el grof zeezout
  • 2 el rietsuiker
  • 1 el gemberpoeder
  • 2 el gerookte-paprikapoeder
  • ½ el chilipoeder
  • 2 kg chicken wings

Ginger beer glaze:

  • 750 ml gemberbier (Bundaberg)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el chipotle-tabasco
  • 2 el sinaasappelmarmelade
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl grofgemalen zwarte peper
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el boter
  • zout naar smaak
  • 2 lente-uien, in dunne ringen gesneden

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine