Gevulde portobello’s met geitenkaas

Gevulde portobello’s met geitenkaas

Gevulde portobello’s zijn heerlijk als lunch of als voorgerecht. Het fijne aan portobello’s is dat je oneindig kunt variëren qua vulling. Dit recept is met spinazie, spekjes en geitenkaas.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Verwijder de steeltjes uit de portobello’s, leg ze in een ovenschaal en strooi er wat peper en zout over.

3. Snipper de ui en en hak de knoflook fijn.

4. Bak de gerookte spekjes (zonder boter of olie) in een koekenpan Zodra de spekjes knapperig beginnen te worden voeg je de ui en knoflook toe en bak je die 3 minuten mee.

5. Voeg de spinazie toe en bak dit totdat de spinazie geslonken is, giet hem daarna goed af. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.

6. Vul de portobello’s met de spinazievulling en verkruimel de geitenkaas hier bovenop.

7. Bak de portobello’s 15 minuten in de oven.

8. Haal ze uit de oven en garneer de portobello’s met wat gehakte walnoten.

 

Tip:

Spinazie bevat veel vocht, laat hem daarom vooraf goed uitlekker voordat je de portobello’s ermee gaat vullen

 

Credits Shutterstock

Voor 1 portie

Bereidingstijd: 15 minuten; oventijd: 15 minuten

Koolhydraten: 5,1 gram

  • 2 portobello’s
  • zout en peper
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g gerookte spekjes
  • 200 g spinazie
  • 80 g geitenkaas

Optioneel

  • een handje walnoten

Ook nodig

  • ovenschaal

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine