Dit recept – van duurzame visexpert Bart van Olphen – van gevulde pijlinktvis wordt in Italie ‘calamari ripieni’ genoemd. Vraag je visboer om de inktvis schoon te maken.
1 Meng de gamba’s met de ansjovis, de helft van het knoflook en de peterselie in de keukenmachine. Breng op smaak met peper.
2 Vul de 6 inktvissen met het mengsel. Zorg ervoor dat je ze niet te vol stopt, ze zullen anders openbarsten bij verhitting. Sluit de gevulde inktvissen door de kop er terug op te zetten en deze te bevestigen met een cocktailprikker. Als je nog vulling over hebt, bewaar die dan voor de saus.
3 Fruit in de steelpan de rest van het knoflook in de olijfolie, met de rode peper. Voeg de eventueel overgebleven vulling toe en de gepelde tomaten. Laat dit 10 minuten pruttelen op zacht vuur en breng op smaak met zout en peper.
4 Neem de grillpan en bak de inktvissen per 3 stuks zodat ze mooi zullen schroeien. Reken een minuut per kant.
5 Laat de inktvissen in de saus doorgaren gedurende 5 minuten. Serveer direct.
Voor 2 personen
– 4 gamba’s, gepeld
– 4 gezouten ansjovisfilets
– 1 teen knoflook, grofgehakt
– ½ el peterselie, fijngehakt
– 6 pijlinktvissen à 70-120 g, schoongemaakt, bewaar de kop met tentakels
– 1 el olijfolie
– 1 el rode peper, fijngesneden, zaadlijsten verwijderd
– 200 g gepelde tomaten uit blik
– peper
– zout
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.