Tomaten in plaats van paprika is ook een optie, en sneller ook; die hoeven niet eerst geroosterd te worden.
1. Verwarm de oven tot 200 °C.
2. Rooster de paprika’s (in hun geheel) op het ovenrooster een minuut of 20 tot ze lichtgeblakerd zijn. Laat ze afkoelen in een pan met het deksel erop.
3. Spoel de linzen af met warm water en meng er direct erna de mosterd door.
4. Snij de olijven fijn en meng ze door de linzen. Spoel de kappertjes af met koud water om ze een beetje te ontzouten en meng ze ook door het linzenmengsel. Proef of er nog zout of peper bij moet. (Waarschijnlijk niet, want zowel de mosterd als de kappertjes zijn zout zat.)
5. Haal het vel van de inmiddels afgekoelde paprika’s en snij ze doormidden. Haal de zaadlijsten eruit. Neem de paprika’s apart van de vulling mee. Verbrokkel de feta of de geitenkaas en hou ook apart. Een scheut extra vierge olijfolie erover doet het altijd goed!
voor 1 portie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.