Gevulde pangafilet met parmaham

Gevulde pangafilet met parmaham

Dit recept ontstond toen ik bijna niks meer in huis had. Met alleen restjes zo’n lekker gerecht maken vind ik een leuke uitdaging. Dit gerecht is rijk aan eiwitten en een ware smaaksensatie.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Breng de pangafilet op smaak met een snuf paprikapoeder. Bestrijk de bovenkant met de hummus, strijk goed uit.

3. Leg twee keer twee plakken ham tegen elkaar aan op het keukenblad. Leg de vis op de ham en verdeel de asperges over de vis. Rol de ham met de vis op tot een rolletje. Zet vast met een satéprikker.

4. Leg de rolletjes in de ovenschaal en bestrooi met de tijm. Besprenkel met het citroensap en leg de uitgeperste citroen in de ovenschaal.

5. Bak de rolletjes in de oven in 30 minuten gaar.

Tip! Serveer met krieltjes en een eenvoudige salade.

Credits fotografie: Simone’s Kitchen

Voor 2 personen.

  • 350 g pangafilet (2 stukken)
  • milde paprikapoeder
  • 2 el (pikante) hummus
  • 4 plakken parmaham of serranoham
  • 100 g groene-aspergepunten
  • takje tijm, blaadjes gerist
  • sap van 1 citroen

Ook nodig

  • 2 satéprikkers
  • ovenschaal

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine