Een zomers gerechtje dat je kunt serveren als lunch of licht voorgerecht. De tomatensalsa zorgt voor een friszoete touch. Glaasje witte wijn erbij en genieten maar!
1 Hak de tentakels fijn met basilicum, peterselie, rozemarijn en knoflook. Meng met citroenrasp, broodkruimels, wat olijfolie, peper en zout.
2 Vul de inktvishulzen met het mengsel, sluit ze met cocktailprikkers. Bestrijk ze met olie, zout en peper. Rooster de hulzen, draaiend, op de heetste plek van de barbecue gaar en mals. Tomatensalsa is hier heerlijk bij.
Per portie 405 kcal; 19,4 g vet (3 g verzadigd); 34,9 g eiwit; 21,6 g kh; 0,9 g suikers
2 personen
• 4 pijlinktvissen, schoongemaakte hulzen en tentakels
• 1 bosje basilicum
• 1 bosje peterselie
• 1 bosje rozemarijn
• 2 tenen knoflook
• geraspte schil van ½ citroen
• 50g broodkruimels
• olijfolie
• tomatensalsa, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.