Wat hoort er nu nog meer bij Sinterklaas dan dit recept? En je maakt het zo.
1. Verwarm de oven voor tot 180˚C. Meng voor de speculaas alle ingrediënten tot een kruimelig deeg. Voeg steeds een beetje melk toe totdat je een samenhangende deegbal hebt. Leg het deeg weg tot gebruik.
2. Maak de vulling door het amandelmeel te mengen met de suiker, het ei en de sap en rasp van de citroen.
3. Rol nu je speculaasdeeg uit op een bebloemd werkblad tot een rechthoek met een dikte van 5 mm.
4. Snijd het deeg in twee gelijke stukken. Leg een van de twee deegplakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besmeer met de amandelvulling. Dit mag een redelijk dikke laag zijn van ongeveer een centimeter dik. Leg de andere deegplak erbovenop en bestrijk met wat geklutst ei. Druk dan de amandelen erin en bak de gevulde speculaas in 20 tot 25 minuten gaar.
5. Laat helemaal afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
Voor 6 tot 8 stukken, bereidingstijd: 30 minuten
Voor de speculaas:
Voor de vulling:
* Maak zelf je speculaaskruiden
** Amandelmeel is een onmisbaar ingrediënt in het najaar. Je gebruikt het natuurlijk om amandelspijs van te maken, maar het is bovendien ook een glutenvrije vervanger voor bloem. Amandelmeel is in de grotere supermarkt verkrijgbaar, maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken door blanke amandelen te vermalen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.