Gestoomde groentesalade 

Gestoomde groentesalade 

Is ‘t geen plaatje, deze salade? Vul hem met de groenten die er op dit moment in het seizoen zijn. De mosterdvinaigrette geeft een extra bijzondere smaak aan het geheel. 

Bereiding



1 Doe voor de vinaigrette de gesneden sjalotten in een kommetje. Hak de helft van de kervel- en dragonblaadjes fijn en meng met de sjalot. Houd de rest van de blaadjes apart.

2 Voeg de azijn, dijonmosterd en oliesoorten toe en breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar, en voeg eventueel naar smaak meer van een van de ingrediënten toe.

3 Zet drie gestapelde stoommanden op een grote pan zachtjes kokend water. Doe de asperges en wortels in de onderste mand. Doe de radijsjes in de tweede en leg de bietenblaadjes en de snijbiet in de bovenste mand. Sluit met het deksel en stoom alles in 10-15 minuten gaar.

4 Doe de groenten in een grote mengkom, schep de dressing erdoor en leg alles dan op een schaal; of geef de dressing apart erbij als dipsaus.

5 Verdeel de bloemen over de groenten en verkruimel de geitenkaas erover. Serveer de groenten warm met sneden bruin brood.

Tip Eetbare bloemen zijn in het seizoen van mei tot september. De blaadjes moeten mooi van kleur zijn, zonder bruine vlekjes. Als de blaadjes er wat verlept uitzien, kun je ze weer stevig krijgen door de bloemen kort in ijswater te leggen. Koop eetbare bloemen bij de biologische winkel of bestel ze online via bloombites.nl.

Per portie 131 kcal; 10,1 g vetten (2,9 g verzadigd); 5 g eiwitten; 5,4 g koolhydraten; 4 g suikers

4 personen

• 3 sjalotten, gepeld, fijngesneden

• ½ bosje van elk; kervel, dragon,

blaadjes afgehaald

• 1 el wittewijnazijn

• 2 tl dijonmosterd

• 1 el walnootolie

• 1 el extra vergine olijfolie

• 20 groene asperges, geschild

• 8 peentjes, schoongemaakt

• 1 bos radijsjes, met groen

• 1 bos bietenblad

• 1 bos snijbiet

• 1 handvol eetbare bloemen

(naar keuze, zie tip)

• 50 g zachte geitenkaas

• bruin brood, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine