De meeste mensen denken dat aubergine alleen gebakken of gegrild kan worden, maar hier stoom je de groente: een bekende Chinese kooktechniek waarvan de aubergine zijdezacht wordt. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen.
1. Vul een wok voor de helft met water en breng dit aan de kook. Zet een rooster in de wok en zorg ervoor dat dit het water niet raakt.
2. Roer de knoflook, sojasaus, azijn, suiker en sesamolie in een kommetje door elkaar en zet apart.Schil de aubergine en snijd in repen van 5 x 1 cm. Leg de repen op een hittebestendig bord dat in een bamboe stoommandje past.
3. Zet het stoommandje op het rooster in de wok en schenk het azijnmengsel over de aubergine. Leg het deksel op de wok en stoom de aubergine 20 minuten tot hij zijdezacht is. Bestrooi met koriander en dien op.
Voor 4 personen. Voorbereiden: 10 minuten, bereiden: 20 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.