Geroosterde groenten

Geroosterde groenten

Geroosterde groenten en aardappels uit de oven zijn perfect voor een drukke werkweek. Waarom? Simpel: de oven doet het werk voor je en kunt de groentes al de avond van tevoren schoonmaken. Maar stel dat je niet prept, dan is het nog steeds een klein werkje. In tien minuten zet je de geroosterde groenten in de oven, dan heb jij nog genoeg tijd om er eventueel nog een stukje vlees of vis bij te bakken. Kan niet makkelijker!

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.

2. Was de pastinaak en snijd in de lengte in parten. Snijd de pompoen in parten van ca. 1 cm dik (schillen is niet nodig). Pel en verwijder de harde, vlezige buitenbladeren van de venkel en snijd de knollen elk in 6 parten. Pel de knoflook en halveer de tenen. Halveer de tomaten. Blancheer pastinaak en venkel ca. 4 min. net gaar in het kokende water en giet af.

3. Verdeel de groenten, knoflook en tomaat door elkaar in ovenschalen, besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster in ca. 45 min. gaar en lichtgekleurd. Keer ze na ca. 30 min.

Credits: receptuur Jankees Roggeveen – fotografie Willem Groeneveld
 

Bijgerecht voor 10 personen

  • 500 g pastinaak
  • 500 g flespompoen
  • 4 venkelknollen
  • 6 tenen knoflook
  • 400 g pomodori tomaten
  • 200 ml extra vergine olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief