Geroosterde bloemkool met hoisin saus

Geroosterde bloemkool met hoisin saus

Als je een goed Aziatisch bloemkoolrecept nodig hebt, zoek dan niet verder! Dit geroosterde recept is pure liefde. Het is eenvoudig te bereiden en het valt goed in de smaak bij jong en oud. Perfect als bijgerecht, over wilde rijst of als voorgerecht. Uitdaging: probeer niet alles op te eten tijdens het koken.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes.

3. Meng de overige ingrediënten in een grote kom. Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng goed.

4. Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat en bak ze circa 35 minuten, tot de zijkanten er donker en krokant uitzien. Keer halverwege de baktijd eenmaal om.

5. Serveer de bloemkool als bijgerecht, snack of koud in een salade.

TIP!
De bloemkool is de volgende dag nog steeds heel lekker. Doe het dan door een salade of in een wrap.
 

Voor 3-4 personen

Bereidingstijd 45 minuten

  • 950 g bloemkool
  • 3 el hoisinsaus (toko, grote supermarkt)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el sojasaus
  • 3 el edelgistvlokken (natuurvoedingswinkel)
  • 2 el zonnebloemolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Nieuwsbrief