Als je een goed Aziatisch bloemkoolrecept nodig hebt, zoek dan niet verder! Dit geroosterde recept is pure liefde. Het is eenvoudig te bereiden en het valt goed in de smaak bij jong en oud. Perfect als bijgerecht, over wilde rijst of als voorgerecht. Uitdaging: probeer niet alles op te eten tijdens het koken.
1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes.
3. Meng de overige ingrediënten in een grote kom. Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng goed.
4. Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat en bak ze circa 35 minuten, tot de zijkanten er donker en krokant uitzien. Keer halverwege de baktijd eenmaal om.
5. Serveer de bloemkool als bijgerecht, snack of koud in een salade.
TIP!
De bloemkool is de volgende dag nog steeds heel lekker. Doe het dan door een salade of in een wrap.
Voor 3-4 personen
Bereidingstijd 45 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.