1 Doe de vis met de melk, laurierblaadjes en nootmuskaat in een pan. Breng tegen de kook aan en laat 10 minuten zachtjes koken.
2 Fruit de ui en aardappel een minuut of 15 in de boter. Zeef de melk boven de aardappel en ui.
3 Trek de vis met een vork uiteen en houd apart. Pureer het aardappelmengsel in de keukenmachine, schep terug in de pan en voeg zout en peper toe.
4 Roer de room en vis erdoor. Serveer in kommen en verdeel de tomaten en peterselie erover.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4 personen
• 500 g gerookte visfilets
• 600 ml melk
• 2 laurierblaadjes
• snufje nootmuskaat
• klontje boter
• 2 uien, fijngesnipperd
• 300 g aardappels, in blokjes van 2 cm
• 2 tomaten, gesneden
• handvol peterselieblaadjes, gehakt
• 250 ml kookroom
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.