Gerookte makreel op toast

Gerookte makreel op toast

De rode-bietenmayonaise past perfect bij de vette makreel. Hiermee zou iedereen al tevreden zijn, maar met de knapperige toast overstijgt het alle verwachtingen.

Bereiding

1. Bereid de BBQ voor op indirect grillen en verhit hem tot 130 °C. Week de beukenhoutsnippers 30 minuten in een bak water. Leg de natte snippers in de rookbox en zet die in de BBQ (of leg de snippers tussen de kolen als je geen rookbox hebt) en de bak met water boven het vuur. Bestrooi de binnenkant van de makrelen met zout en peper. Laat de vis indirect ongeveer 30 minuten roken op de BBQ. Laat intussen de plakjes chioggiabiet en komkommer 30 minuten marineren in de gembersiroop.

2. Meng de ingrediënten voor de rodebietenmayonaise in een kom goed door elkaar. Pureer de ingrediënten voor de groenekruidenpasta met een staafmixer of keukenmachine tot een pasta. Bestrijk de sneetjes stokbrood aan beide kanten met olijfolie, bestrooi ze met grof zeezout en gril ze goudbruin op de BBQ. Bestrijk de toast met de groenekruidenpasta en beleg met de gemarineerde komkommer en chioggiabiet.

3. Serveer de gerookte makrelen met de rodebietenmayonaise en de toast.

 

De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier. 

Voor 4 personen

Bereidingstijd 70 min

  • 4 verse makrelen, schoongemaakt
  • zout en peper, naar smaak
  • 1 chioggiabiet, in heel dunne plakjes
  • 1 komkommer, in heel dunne plakjes
  • 2 el gembersiroop
  • 1 wit stokbrood, in dikke sneetjes
    olijfolie

Rodebietenmayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl mierikswortelpuree
  • 1 scheut rodebietensap
  • sap van ½ limoen
  • zout, naar smaak

Groenekruidenpasta

  • 4 el olijfolie
  • ¼ bos dille
  • ¼ bos peterselie
  • ¼ bos basilicum
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 el poedersuiker
  • ½ granny smith-appel

Benodigdheden

  • houtskool- of gas-BBQ met deksel
  • beukenhoutsnippers
  • rookbox
  • mandoline of dunschiller
  • staafmixer of keukenmachine

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine