Gerookte makreel op toast

Intro

De rode-bietenmayonaise past perfect bij de vette makreel. Hiermee zou iedereen al tevreden zijn, maar met de knapperige toast overstijgt het alle verwachtingen.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereidingstijd 70 min

Rodebietenmayonaise

Groenekruidenpasta

Benodigdheden

Bereiding

1. Bereid de BBQ voor op indirect grillen en verhit hem tot 130 °C. Week de beukenhoutsnippers 30 minuten in een bak water. Leg de natte snippers in de rookbox en zet die in de BBQ (of leg de snippers tussen de kolen als je geen rookbox hebt) en de bak met water boven het vuur. Bestrooi de binnenkant van de makrelen met zout en peper. Laat de vis indirect ongeveer 30 minuten roken op de BBQ. Laat intussen de plakjes chioggiabiet en komkommer 30 minuten marineren in de gembersiroop.

2. Meng de ingrediënten voor de rodebietenmayonaise in een kom goed door elkaar. Pureer de ingrediënten voor de groenekruidenpasta met een staafmixer of keukenmachine tot een pasta. Bestrijk de sneetjes stokbrood aan beide kanten met olijfolie, bestrooi ze met grof zeezout en gril ze goudbruin op de BBQ. Bestrijk de toast met de groenekruidenpasta en beleg met de gemarineerde komkommer en chioggiabiet.

3. Serveer de gerookte makrelen met de rodebietenmayonaise en de toast.

 

De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier.